Restauracja Regiment laureatem nagrody Złoty Widelec 2024!

Restauracja Regiment laureatem nagrody Złoty Widelec 2024!

arrival 21 Nov.
departure 22 Nov.
01 May 2024

W dniu 25 kwietnia Restauracja Regiment otrzymała nagrodę Złotego Widelca w kategorii restauracja hotelowa.

Wielka Gala rozdania nagród odbyła się w Airport Hotel Okęcie w Warszawie, to wielkie święto polskiej gastronomii.

Nagrodę odebrali Szef Kuchni Restauracji Regiment Tomasz Siwkowski oraz Kierownik Restauracji Regiment Renata Bocheńska. Restauracja Regiment to kuchnia polska w nowoczesnym wydaniu, z którą spotkanie to prawdziwa podróż smaków i historii. Restauracja mieści się w zabytkowym budynku z 1884 roku i jest częścią Hotelu Traugutta3 w Białymstoku.

Polska od Kuchni to akcja rekomendująca polską gastronomię, w tym roku odbyła się już XIII edycja konkursu o nagrodę Złotego Widelca. Celem akcji Polska od Kuchni jest zarekomendowanie najlepszych restauracji, przedstawienie gastronomii jako produktu turystycznego miasta czy regionu, wytyczenie gastronomicznych tras w mieście, przekierowanie strumienia konsumentów do miejsc o sprawdzonej renomie – do restauracji nagrodzonych Złotym Widelcem, promowanie i wykreowanie potraw regionalnych, prezentacja kuchni z różnych regionów świata.

„Jesteśmy dumni z całego zespołu osób tworzących Restaurację Regiment oraz Hotel Traugutta3,  każdy z nich stał się częścią tego sukcesu” – potwierdza Anna Narel, właścicielka Restauracji Regiment & Hotelu Traugutta3.  

Jurorzy w ciągu dwóch miesięcy anonimowo odwiedzili blisko 100 punktów gastronomicznych i przekazali Organizatorowi oraz Kapitule recenzje restauracji zawierające ocenę uwzględniającą: menu i forma prezentacji menu, ocena serwowanych dań wraz z formą podania i wyglądem posiłku, smak. Dodatkowo premiowano danie specjalne promowane w menu, lokal i jego klimat, aranżacja wnętrz, jakość obsługi oraz czas oczekiwania na obsługę, umiejętność doradzania klientowi w wyborze dań, wygląd personelu, sposób podawania rachunku.

Wizytę jurorską w Restauracji Regiment odbyła Agata Ignatowicz, ekspert kulinarny konkursu Złote Widelce, wielokrotnie prowadząca warsztaty kulinarne z gotowania dań kuchni żydowskiej. Ocenie poddane zostały przystawki, dania główne oraz desery z karty menu Restauracji Regiment. Tatar z polędwicy wołowej uznała za najlepszy w mieście! Kolejną ocenianą przystawką była sałatka z grillowanym serem Halloumi, której kalejdoskop smaków określiła jako bardzo wyraziste, a jednocześnie łagodne. Z dań głównych konfitowana gicz jagnięca, smażony sandacz i pierogi z mięsem z kaczki spotkały się z jej ogromnym uznaniem, słowo idealne padło wielokrotnie. Uwieńczeniem wizyty były desery Cukierniczki Restauracji Regiment Małgorzaty Borysiewicz: Deser Regiment, Sernik z owocami oraz Ptyś z kremem, każdy z nich otrzymał wysokie noty.

 

„Szef Kuchni Restauracji Regiment, Tomasz Siwkowski, z wrodzoną sobie lekkością zabiera nas w świat swoich smaków, pracy, która niewątpliwie jest jego pasją (…) Wspaniałe miejsce do którego warto powracać. Serce podane Gościom na talerzu - coś pięknego!” – tak Jurorka konkursu Złote Widelce kończy swoją recenzję o Restauracji Regiment.

Nie pozostaje nam nic innego aby zaprosić mieszkańców Białegostoku oraz turystów odwiedzających Białystok i województwo podlaskie do odwiedzenia Restauracji Regiment – wyróżnionej wizytówki kulinarnej na mapie Białegostoku!

mobile nav bg
See on the map
Newsletter
Zapisz się na nasz newsletter, aby otrzymywać aktualności, informacje o wydarzeniach i oferty. Gwarantujemy zachowanie Twojej prywatności.

In order to provide services at the highest level, the Service uses cookies stored in the browser's memory. Detailed information about the purpose of their use, including processing of user activity data and advertising personalization, as well as the possibility to change cookie settings, can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you consent to the use of technologies such as cookies and to the processing by HASS WASILUK SPÓŁKA KOMANDYTOWA, ul. Boczna 1, 15-181, Białystok, of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie identifiers, for analytical and marketing purposes (including automated ad targeting, measuring their effectiveness, and processing user data for analytical purposes). You can change cookie settings and detailed consent preferences in the settings.

Manage privacy settings
Essential cookies

Cookies necessary for the operation of services available on the website, enabling browsing offers or making reservations, supporting security mechanisms, including user authentication and abuse detection. These files are required for the proper functioning of the website. They do not require your consent.

Analytical cookies

Cookies allowing the collection of information about the user's use of the website in order to optimize its functioning and adapt it to user expectations. By consenting to these cookies, you agree to the processing of data regarding your activity on the site for analytical purposes.

Marketing cookies

Cookies enabling the display of marketing content tailored to the user's preferences and directing marketing offers to them corresponding to their interests, including information about user activity, products, and services of the site administrator and third parties. Consent to these cookies means that your data may be used for advertising personalization and analysis of the effectiveness of our advertising campaigns.

Your preferences have not yet been saved